Turun tuhoisat palot ja levoton Pietari

Turkulaisia järkytti marraskuun alussa kaksi ihmishenkiä vaatinutta tulipaloa. Ensimmäinen sattui Sotalaistenmäellä 2. marraskuuta ja toinen Tervahovinkatu 8:ssa. Lehtien artikkelit perustuivat poliisikuulusteluihin. Sotalaistenmäen tulipalo vaati torpan omistajan Gustaf Halmeen puolison hengen. Halmeen kerrotaan sanoneen, että olisi ollut parempi, jos hän olisi myös menehtynyt onnettomuudessa. Palo oli saanut alkunsa keittiöstä. Poliisikuulusteluissa oli tarkkaan tiedusteltu osallisilta heidän liikkeistään. Tervahovinkadun huoneistopalo sattui 3. marraskuuta. Palossa menehtyi työläisperheen kaksi hyvin pientä lasta, joiden äiti oli poistunut hetkeksi kauppaan. Äidin poissa ollessa lapset olivat ilmeisesti löytäneet piilotetut tulitikut. Molemmat syvästi järkyttyneet vanhemmat joutuivat turvautumaan sairaalan apuun. Paloja koskevassa uutisoinnissa on silmiinpistävää myös se, että niissä kerrotaan yksityiskohtaisesti esimerkiksi palokohteiden vakuutusarvoista.

Lokakuun vallankumouksen tapahtumat tekivät tuloaan turkulaislehtien palstoille. Uusi Aura väliotsikoi Pietarin uutisensa: ”Joko levottomuudet ovat alkaneet? Kehotetaan pysymään poissa Pietarista.” Uutisessa kerrotaan siltojen sulkemisesta ja levottomuudesta: ”Täkäläisille rautatieviranomaisille eilen saapuneen sähkösanoman mukaan kehotetaan matkustajia olemaan matkustamatta Pietariin, koska kaupunkiin johtavat sillat owat suletut ja koska Pietarissa kaikesta päättäen on puhjennut levottomuuksia.”

– R.H-i & S.O-o


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *