Suuria kysymyksiä ja arkihuolia

09. marraskuun 2017 Arki, Politiikka 0

Bolševikkien vallankaappaus herätti välittömästi pohtimaan sen seurauksia Suomen kannalta. Turun Sanomissa julkaistussa kirjoituksessa ”Wallan anastus Wenäjällä ja Suomi” todettiin, että vallankaappaus oli tapahtunut vastoin odotuksia lähes ilman vastarintaa ja verenvuodatusta. Lehden mukaan Venäjällä tapahtunut ”vallananastus” tulisi vaikuttamaan Suomen asemaan syvästi: ”Siten olemme joutuneet sellaiseen asemaan, jossa meidän on pakko ottaa asiaimme hoito omiin käsiimme. Se on ehdoton welwollisuutemme oman maamme pelastamiseksi Wenäjän sekasorrosta.” Turun Sanomien tilannekatsauksen mukaan arkielämä Pietarissa oli jatkunut normaalisti.

Turussa etsittiin erilaisia ratkaisuja monia koettelevaan elintarvikepulaan. Sanomalehdet kertoivat torstaina 8. marraskuuta pidetystä ”kaupunginvaltuusmiesten” kokouksesta, jossa oli hyväksytty ehdotus keskuskeittiön perustamisesta Linnankatu 2:een. Sosialisti uutisoi myös maidon hinnan korotuksesta, jota se piti roimana.

Talven tulo näkyi Sosialistin julkaisemasta Turun kaupungin halkokomitean vähävaraisille suuntaamasta kuulutuksesta

– R.H-i & S.O-o


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *