“Ruotsissa peljätään suomalaisten maahanmuutoa”

27. marraskuun 2017 Arki, Ruoka 0

Ruotsissa seurattiin tarkasti Suomen tilanteen kehittymistä syksyllä 1917. Turun Sanomat kirjoitti 27. marraskuuta, että Ruotsissa oli pelätty jo aiemmin suomalaisten hylkäävän kotimaansa ja suuntaavan joukoittain läntiseen naapuriin. Stockholms-Tidningen oli vaatinut Ruotsin ja Suomen välisen rajan “ankaraa vartioimista”. Passien tarkastusta tuli kiristää molemmin puolin, eikä mitään myönnytyksiä tulisi sallia. Lehdessä oli vedottu Ruotsin niukkaan elintarviketilanteeseen, josta ei herunut vieraille annettavaa.

Aiheesta oltiin Ruotsissa kuitenkin erimielisiä. Aftonbladetin kerrottiin asettuneen puolustamaan Suomen asiaa. Vaikka ruokaa oli Ruotsissakin vähän, sitä oli sentään enemmän kuin Suomessa. “Se on meidän ruotsalaisten velvollisuus nyt lähimmäisiämme kohtaan”, oli Aftonbladet kirjoittanut.

– H. S-i

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *