Törkeätä lihakeinottelua Turussa

13. tammikuun 2018 Eläimet, Ruoka 0

Elintarvikekysymys oli yhä kiperä. Uusi Aura tarttui 13. tammikuuta 1918 aiheeseen, jota Sosialisti oli käsitellyt edellisenä päivänä. Kun ruuasta oli puutetta, ilmeni myös väärinkäytöksiä. Turussa oli huutava lihapula, mutta silti Sosialistin mukaan “muutamilla lihan myyjillä vanhassa kauppahallissa on tiskillään aina tarjolla kauniin näköistä lihaa ja etenkin on jauhelihaa ollut runsaasti saatavissa”.

Lihantarkastusasema oli puuttunut tilanteeseen ja paljastanut keinottelua, jossa hevosenlihaa oli vaivihkaa kuljetettu halliin “säkeissä, koreissa ja muissakin mahdollisissa välineissä”. Tätä tarkastamatonta ja leimaamatonta lihaa oli sekoitettu “eläinten kurkkutorvista” ja muista vähemmän laadukkaista osista tehtyyn jauheeseen. Tätä jauhelihaa oli myyty kaupunkilaisille 3–4 markkaa kilo.

Turun Sanomat vahvisti Sosialistin kertomat tiedot. Takavarikoidusta jauhelihasta oli lähetetty näyte Helsinkiin tutkittavaksi. Epältyjä rikoksia olivat lihakauppa-asetuksen rikkominen, terveydenhoitoasetuksen rikkominen sekä petos, joka liittyi lihan sekoittamiseen.

– Morfeus

 

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *