Ruissalon uusi järjestely

18. tammikuun 2018 Vapaa-aika 0

Turussa elettiin vaikeita aikoja, mutta kaiken keskellä Rahatoimikamarin asettama komitea oli pohtinut Ruissalon tulevaisuutta. Ajatuksena oli jakaa Ruissalon kaupunginpuoleinen osa uusiin lohkoihin ja vuokrata nykyisille omistajille samoilla ehdoilla kuin aiemminkin. Samassa yhteydessä pohdittiin ns. Yleisen käytävän (Allmänna promenaden) tulevaisuutta.

Kun Ruissalo palstoitettiin vuonna 1846, Choraeuksen lähteen ympärillä sijainnut alue varattiin kaupunkilaisten virkistyskäyttöön. Pian kuitenkin huomattiin, että sinne oli hankala tulla. Vuonna 1860 ns. Yleinen käytävä siirrettiin nykyisen Kansanpuiston puolelle, palstalle 33, jonne perustettiin myös ravintola ja keilarata. Yleisen käytävän nimi muutettiin Kansanpuistoksi vasta vuonna 1937, mutta suunnitelmissa tämä oli jo aiemmin, kuten vuoden 1918 sanomalehdet kertovat. Uusi Aura -lehti kirjoitti 18. tammikuuta 1918, että “Yleiseen käytävään liittyvä osa muodostetaan kansanpuistoksi jo ensi kesäksi”.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *