Välikohtaus hotelli Linneassa

04. helmikuun 2018 Arki, Väkivalta 0

Viikonlopun jälkeen, maanantaina 4. helmikuuta 1918, turkulaisessa hotelli Linneassa kuohui jo aamulla klo 7. Hotelli sijaitsi osoitteessa Iso-Hämeenkatu 16, ja se tunnettiin muun muassa biljardipöydistään, joita hotelli oli mainostanut näyttävästi. Nähtävästi joukko venäläisiä upseereita ja sotilaita oli ollut majoittuneena hotelliin, ja alkoholia oli kulunut yön aikana runsaasti. Kun juopuneet sotilaat olivat aikansa elämöineet, lähetettiin kaarti paikalle tutkimaan asiaa. Sosialisti-lehden mukaan hotelli Linnean edessä oli joukkojen saapuessa venäläinen luotsi, joka alkoi “ampua punakaartilaisia vaikka nämä esittivät korttinsa, väittäen heitä valkokaartilaisiksi”. Syntyi kahakka, jonka tuloksena kaksi punakaartilaista sai lieviä vammoja, kuten myös humalapäissään riehunut luotsikin.

Hotelli Linnea oli ollut aiempina vuosina usein levottomuuksien tapahtumapaikkana, ja vuonna 1907 kyseenalaistettiin myös hotellin anniskeluoikeudet. Silti hotelli säilyi paitsi yöpymis- myös huvittelupaikkana, ja se oli vuonna 1915 avannut oman biljardisalin, jossa oli pelin lomassa mahdollisuus nauttia myös tarjoilua.

– H. S-i

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *