Ulkomaanuutisista tekohampaisiin

14. helmikuun 2018 Arki 0

Torstaina 14. helmikuuta turkulaislehdet Sosialisti ja Arbetet uutisoivat kotimaan luokkasodan tapahtumista mutta välittivät myös ulkomaanuutisia. Sosialisti käytti ulkomaanuutislähteenä venäläistä Pravda-lehteä ja raportoi muun muassa Intian vallankumousliikkeestä. Näiden uutisten rinnalla lehdissä ilmestyi myös erilaisia arkisempia ilmoituksia. Turun palokomisaario halusi Sosialistissa julkaistussa ilmoituksessaan oikaista kaupungilla liikkuvat huhut, joiden mukaan palokunta ei olisi toimintavalmiudessa. Eri paikkakuntien työväenyhdistykset julkaisivat lehdessä kokouskutsujaan, ja myös kokousten päätöksistä tiedotettiin lukijoille. Ilmoituspalstoilla julkaistiin esimerkiksi huutokauppa- ja torihintaluetteloita, yritysten mainoksia sekä yksityishenkilöiden ilmoituksia. 14. päivän Sosialistissa ilmestyi esimerkiksi halikkolaisen Maurits Lundin ilmoitus perheen nimenmuutoksesta, tästä lähin Maurits perheineen käyttäisi nimeä Päivärinta. Myytävänä oli muun muassa saappaita, valokuvauskone, ruokapoletteja, mandoliini ja naisten ulsteri. Joku onneton oli myös hukannut purukalustonsa, sillä lehdessä julkaistiin ilmoitus löydetyistä tekohampaista.

– Grundström


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *