Työväen vallankumous: lakeja ja luokkasotaa

19. helmikuun 2018 Politiikka 0

Punaisen Turun lehdet pyrkivät pitämään lukijansa, etupäässä punaiset ja heitä sympatisoineet, sekä varmasti myös lehtiä enemmän tai vähemmän salaa lukeneet muut turkulaiset, tietoisina kansanvaltuuskunnan tomerasta toiminnasta hallinnon järjestämiseksi niin välittömästi kuin tulevana, sisällissotaa seuraavana aikana. Erityisen haastava kysymys oli talous ja kansalaisten elinolojen järjestäminen. Kansanvaltuuskunta halusi osoittaa mahdollisimman tarkasti, millaisin lakien säätämistä sisältävin toimin se kansan asiaa ajoi.

Arbetet-lehti uutisoi korostetun viralliseen tyyliin kansanvaltuuskunnan päätöksistä näyttävän Arbetarrevolutionen-palstansa kautta. Samalla lehti muistutti, että meneillään on työväen vallankumouksen ohella luokkasota. Niinpä ase- ja ammustoimituksista uutisoitiin lähes samalla tarkkuudella kuin siviiliasioiden säädöksistä, tosin sotasalaisuudet huomioon ottaen.

– Selaginella


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *