Porvarien katalat pyrkimykset paljastuvat

22. helmikuun 2018 Politiikka, Sota 0

Sosialisti uutisoi porvarien katalasta suunnitelmasta. Vaasasta käsin toimivat ”entiset senaattorit”, siis valkoisen Suomen hallitus, valmisteli asevelvollisuutta ”vastavallankumouksellisen” armeijan kasvattamiseksi. ”Mannerheimiläiset” suunnittelevat omien oikeuksiensa ajamisen vuoksi vallankumoukseen ryhtynyttä suomalaisen työväestön ”teurastusta”. ”Lahtarit” ovat uhanneet hirttää kaikki vallankumoukselliset, ja heidän toiminnastaan eri puolilla Suomea kerrottiin osoituksena tästä pyrkimyksestä.

Uutinen työläismiesten asevelvollisuudesta Viipurissa sijoitettiin lehdessä puolestaan pikku-uutiseksi. Uutisessa kerrotaan, että kaikkien 18-45-vuotiaiden työläismiesten odotetaan astuvan oma-aloitteisesti palvelukseen. Kysymyksessä on vastatoimi porvarien asevelvollisuustoimille.

– Selaginella


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *