Pullo Borolia kiväärin kantajille

03. maaliskuun 2018 Mainokset 0

Sunnuntaina 3. maaliskuuta 1918 ei Turussa ilmestynyt sanomalehteä, mutta Turkua käsiteltiin muualla maassa. Työmies-lehti nosti Turun näyttävästi esiin lääkemainoksessa, jonka salolainen Osakeyhtiö Vanamo oli kustantanut.

Mainosta varten Vanamo oli saanut Borol-nimisestä tuotteestaan arvion Turun punakaartin sairaalan lääkäriltä Nikolai Sällströmiltä. Lausunnon mukaan Borol-haavavettä oli “kokeiltu Turun Punakaartin Punaisen Ristin sairaalassa”, ja se oli “osoittautunut tarkoitustaan vastaavaksi”. Samalla Sällström suositteli lääkettä kaikille punakaartin Punaisen Ristin sairaaloille.

Mainoksessa Vanamo vei tuotteensa markkinoinnin astetta pidemmälle toteamalla, että jokaisella kiväärin kantajalla tuli olla mukana kaiken varalta pullollinen Borolia, sillä se on “antiseptistä, verta puhdistavaa ja tuskia lieventävää valmistetta”.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *