Lukekaa tämä!

08. maaliskuun 2018 Arki 0

Sisällissodan keskellä lehdistössä mainostettiin turkulaisille myös ehkäisyvälineitä. Sosialisti julkaisi 8. maaliskuuta 1918 helsinkiläisen Hygienisen Liiketoimiston ilmoituksen, jossa myytiin “kuvitettua itsemääräämis- ja ehkäisyopasta” sekä “suojelusesinenäytteitä”, joita Liiketoimisto lupasi lähettää huomiota herättämättä kahden markan hintaan. Ilman “suojelusesinenäytteitä” tilaus olisi vain 80 penniä.

Lehtitietojen mukaan yritys oli aloittanut toimintansa nimellä Parisilainen Tuontimakasiini. Vuoden 1914 marraskuussa Tuontimakasiinin omistaja myi yrityksensä, ja uuden liikkeenharjoittajan alaisuudessa nimi muuttui Hygieniseksi Liiketoimistoksi. Yhtiö mainosti tuotteitaan pääasiassa työväestölle, Sosialistin ohella sellaisissa lehdissä kuin Kansan Tahto, Eteenpäin ja Työmies.

– Osculum


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *