Hyökkäyksestä Turkuun ei ole pelkoa

14. maaliskuun 2018 Sota 0

Torstaina 14. maaliskuuta 1918 Sosialisti uutisoi etusivullaan, ettei hyökkäyksestä Turkuun ole pelkoa: “Kun saksalaisten saapuminen Ahvenanmaalle on herättänyt varsin suurta huomiota paikkakunnalla ja kautta maan, olemme ottaneet Ahvenanmaan viimeisistä tapahtumista selkoa, ja voimme nyt varmoista lähteistä saatujen tietojen mukaan kertoa seuraavaa. Eilen aamulla saapui Ahvenenmaalta Turkuun venäläisiä ja suomalaisia pakolaisia, jotka yhtäpitävästi kertoivat, että Ahvenanmaalla, Eckerön saaren luona on 3 tai 4 saksalaista sotalaivaa, ja että nämä laivat ovat tuoneet maihin 700 saksalaista sotamiestä.”

Lehti rahoitteli lukijoitaan toteamalla, etteivät saksalaiset joukot pääsisi Turkuun: “Mitään tännepääsymahdollisuuksia ei näillä Ahvenanmaalla olevilla sotajoukoilla ole, ei saksalaisilla sen paremmin kuin ruotsalaisilla tai valkokaartilaisillakaan, joten hälyytykset Turun vaaranalaisuudesta ovat kokonaan perättömiä.”

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *