Salapoliisikomediaa ja kahvintarjoilua

22. maaliskuun 2018 Arki, Teatteri 0

Viikonloppu toi tullessaan kokouksia ja huveja kahvittelun, musiikin, teatterin ja tanssin merkeissä. Perjantaina 22. maaliskuuta 1918 Sosialisti-lehdestä julkaistiin tukku ilmoituksia. Teatteri Armas Hattara vieraili Vähäväkisten talolla seuraavana sunnuntaina ohjelmassaan salapoliisikomedia Sherlock Holmes. Tunnettu elokuvanäyttelijä Pia Hattara oli Armas Hattaran nuorin tytär.

Venäjänkirkkokadulla oli puolestaan avattu kahvila nimeltä Rauha, joka tähtäsi ensiluokkaiseen kahvintarjoiluun, “päämääränä tarjota yleisölle mikäli olosuhteet sallivat, vain hyvää tavaraa sekä siten saavuttaa suosiota”. Viikonlopun aikana kahvin lomassa saattoi kuulla myös musiikkia.

Sanomalehdissä julkaistiin säännöllisesti myös kirjeenvaihtoilmoituksia; nuoria oli vuoden 1918 Suomessa paljon, ja ilmoituksia julkaistiin sodan aikanakin.

– R.H-i & S.O-o

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *