Ajurien taksat

23. huhtikuun 2018 Arki 0

Uusi Aura kiinnitti 23. huhtikuuta 1918 lukijoidensa huomiota turkulaisten ajurien taksoihin. Kirjoituksen mukaan taksat olivat “viime aikoina olleet nähtävästi aivan mielivaltaiset, toisin sanoen, niitä ei ole ollut ensinkään, vaan on itsekukin ajuri ottanut, mitä parhaaksi on nähnyt”. Lehti kertoi tapauksesta, jossa matka Uudenmaantullista kunnallissairaalaan maksoi 10 markkaa, kun taas “parin kolmen kadunkulman välisestä matkasta” otettiin 5 markkaa.

Lehti toteaa, että “ymmärrämme varsin hyvin, että ajurienkin menot ovat kohonneet, mutta tämä ei missään tapauksessa oikeuta ajureita mielivaltaisiin kiskomisiin, vaan pitäisi ajuria käyttävälläkin olla tietoisuus siitä, millaiseen menoerään hän milloinkin saa valmistautua”.

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *