Taisteluun nälkää vastaan!

19. toukokuun 2018 Ruoka 0

Elintarvikehuolto ja ruuan saatavuus olivat olleet keskeinen ongelma jo vuodesta 1917 lähtien. Ankaran kevään jälkeen oli erityisen tärkeä huolehtia siitä, että kasvukauden aikana ruokaa saataisiin tuotettua mahdollisimman paljon ja tehokkaasti. “Elintarvehallitus” julkaisi Uudessa Aurassa 19. toukokuuta 1918 ilmoituksen “Taisteluun nälkää vastaan!” Tekstissä puhuteltiin kansalaisia:

“Oma etu ja yhteiskunnan etu voimakkaasti vaativat jokaista kansalaista tekemään voitavansa tuottaakseen elintarpeita tänä kesänä.” Jos omaa viljelysmaata ei ollut, oli mahdollista vuokrata oma palsta. Ilmoitus kehotti kääntymään paikkakunnan elintarvelautakunnan tai viljelyslautakunnan puoleen, “joka on velvollinen osoittamaan teille palstan ja kykynsä mukaan teitä auttamaan myöskin viljelemisessä ja siementen hankkimisessa”.

Ilmoitus päättyy tekstiin:

“Sato, jonka siten saatte, pelastaa teidät monesta vaivasta, puutteesta ja kustannuksesta ensi talvena. Turvallista on lähteä talven taipaleelle varanaan omalla työllään hankittuja elintarpeita ja tietoisena suoritetusta kansalaisvelvollisuudesta.”

– H. S-i


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *