Kevättä ilmassa

20. toukokuun 2018 Arki, Sää 0

Maanantaina 20. toukokuuta 1918 kevättä oli ilmassa. Tuuli puhalsi lännestä. Aamulla lämpöä oli kymmenen astetta, mutta päivän mittaan elohopea kohosi ylimmillään 15,4 asteeseen. Iltaa kohti aamun pilvisyys häipyi, ja ilta-aurinko paistoi täydeltä terältä. Edellisenä päivänä Turussa oli vietetty näyttävää surujuhlaa, joka toi ruumissaaton kaupungin kaduille. Kuvia hautajaisista nähtiin vasta tiistaina sanomalehdissä, sillä maanantaina lehtiä ei ilmestynyt. Sunnuntai oli ollut helluntai, eikä vapaapäivän vuoksi lehtiäkään toimitettu. Ehkä tässä tilanteessa, surujuhlan jälkeen, oli aika pohtia tulevaa, varsinkin kun kevät oli tullut ja kesän odotus kouriintuntuvaa.

Alkavan viikon sanomalehdissä mainostettiin monenlaisia kevään ja kesän tuotteita. Siemenien ja taimien ohella kaupattiin muun muassa kesähattuja. Eerikinkatu 9:ssa sijainnut Kvarnströmin liike tarjosi hattuja halvimmillaan kymmenellä markalla, ja lisäksi “vanhoja prässätään ja muodistetaan halvalla”.

– Osculum


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *