Pellot perunaa ja lanttua kasvamaan!

21. toukokuun 2018 Arki, Ruoka, Sota 0

Toukokuun puolivälin turkulaiset sanomalehdet käyttyivät suurimman osan palstatilastaan valkoisten sankarivainajien muiston kunnioittamiseen ja punaisten hirmutekojen kuvaamiseen. Tiistaina 21. toukokuuta 1918 kaikki lehdet kertoivat etusivullaan helluntaina vietetyistä sankarivainajien hautajaisista, siellä pidetyistä puheista ja surusaatosta keskustan halki. Sisäsivuilla puolestaan kuvattiin muun muassa “Punaisten veritekoja Punkalaitumella” ja “Kaameaa näytelmää Kylmäkoskella”. Elintarvikeasiat olivat pinnalla niin ikään, ja lehdistössä kannustettiin lukijoita kasvattamaan nimenomaan perunaa ja lanttua “mahdollisimman laajalti”. Uusi Aura kirjoitti:

“Ne ovat kumpikin sellaisia kasveja, jotka kelpaavat yhtä hyvin ihmisten kuin eläintenkin ravinnoksi. Lisäksi antavat ne tavallisissakin oloissa noin kaksi kertaa suuremman ravintoyksikkömäärän viljelyshehtaaria kohti, kuin mikään viljakasvi. Perunanviljelystapa on niin yleisesti tunnettu, ettei siitä ole tässä tarpeen selostaa.”

– Morfeus


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *