Ampumaharjoitukset Raisiossa

22. toukokuun 2018 Sota 0

Sisällissota oli päättynyt, mutta levottomuudet säilyivät osana arkipäivää. Suojeluskuntalaiset olivat innokkaasti harjoittamassa ampumataitojaan, ja näistä pyrinnöistä kerrottiin silloin tällöin myös lehdistössä. Keskiviikkona 22. toukokuuta 1918 Uusi Aura julkaisi pikku-uutisen otsikolla “Ampumaharjoitukset Raisiossa”. Turkulaisia “suojelusvartion jäseniä” oli lähtenyt “Raision rantaseudulle” kokeilemaan ampumataitojaan ja niitä kehittämään. Tämä oli nähtävästi pelästyttänyt paikallisia asukkaita, jotka olivat hälyttäneeet Raision suojelusvartion paikalle. Nyt suojelusvartion esikunta oli ankarasti kieltänyt kaikenlaisen aseiden käytön Raision kunnan alueella, ja Uusi Aura tiedotti tästä turkulaisille ammuskelijoille.

– Morfeus


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *