Kenttäasema täynnä tarinoita

Kenttäkauden avaus

Vaikka blogissamme on talven ja kevään ajan ollut hiljaista, ei vauhti ole hiljennyt saarella. Päinvastoin, talven aikana muun muassa haimme rahoitusta useaan tutkimusprojektiin, järjestimme Saaristomeren tilaa ja suojelua käsitteleviä Saaristomeri-seminaareja sekä teimme totutusti valmisteluja tulevaa kenttäkautta varten. Viime viikolla kenttäkausi alkoi Seilissä toden teolla kun vuotuinen puutiaisnäytteenotto käynnistyi. Samalla viikolla kävimme laskemassa myös uuden karhean  silakkarysämme Airistolle. Myös ensimmäiset kenttäkurssit ovat alkaneet. Viime viikonloppuna Seilissä vieraili Kuninkaantien lukio Espoosta ja tällä viikolla suuntasimme r/v Aurelian kanssa ulkosaaristoon Berghamniin ja Boskäriin Turun yliopiston maaselkärankaisten kenttäkurssin (ns. lintukurssin) opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Alla muutamia kuvia kuluneelta kahdelta viikolta.

punkkinäytteenotto

Livian ammattiopiston opiskelija Vaula Lyytikäinen teki kevään aikana työssäoppimisjaksonsa Seilissä. Vesinäytteenoton ja muiden tutkimuslaitoksen töiden ohessa Vaula pääsi tutustumaan puutiaisnäytteenottoon. Toukokuun alussa puutiaisia löytyi jo, mutta kovin kohmeessa ne vielä kylmästä ilmasta olivat.

Silakkarysä

Ensimmäinen kahdesta Saaristomeren tutkimuslaitoksen tutkimusrysästä asennettiin viikolla 19 Airistolle. Rysän avulla on tarkoitus jatkaa 1980-luvulta jatkunutta silakka-aikasarjaa. Lisätietoa 35-vuotiaasta silakkaprojektistamme löydät täältä (englanniksi).

Berghamn

Vuotuisella Turun yliopiston biologian laitoksen “lintukurssilla” vierailtiin kauniissa Berghamnissa.

Boskär

Berghamnin jälkeen vierailtiin myös Boskärissä.

r/v Aurelia

r/v Aurelia Boskärin laiturissa

4 Comments

 1. Nimetön

  Älkää IKINÄ lopettako sääksikameran lähettämistä! Olen varmaan ainakin 10 vuotta seurannut sitä, enkä luovu siitä koskaan. Hienoa kun uusi nuori pariskunta saivat perinteitä kunnioittavat nimet -toivottavasti tykkäävät! Minä seuraan heitä niin kauan kuin jaksan… Terveisin luontoystävällinen Stadin Maisa-mummeli

  • marja-liisa alanko

   Nimetön
   15/05/2019 AT 7:53 PM

   Älkää IKINÄ lopettako sääksikameran lähettämistä! Olen varmaan ainakin 10 vuotta seurannut sitä, enkä luovu siitä koskaan. Hienoa kun uusi nuori pariskunta saivat perinteitä kunnioittavat nimet -toivottavasti tykkäävät! Minä seuraan heitä niin kauan kuin jaksan… Terveisin luontoystävällinen Stadin Maisa-mummeli

   REPLY

 2. immu eronen

  tänään to 14.05.20 klo 16:04 avasin sääksikameran, ihmettelin kun emoja ei näkynyt pesällä,
  muutaman päästä varis lensi näytön oikeassa alakulmassa,
  klo 16:09 varis ilmestyi pesälle, emoja vieläkään näkynyt, varia nappasi munan ja lensi pois, palasi hetken kuluttua ja sama homma kuten kävi myös kolmannelle munallekyllä otti päähän
  katsella ruudulla tällaista rosvousta Hesassa kykenemättä puuttua asiaan

 3. immu eronen

  tänään to 14.05.20 klo 16:04 avasin sääksikameran, ihmettelin kun emoja ei näkynyt pesällä,
  muutaman päästä varis lensi näytön oikeassa alakulmassa,
  klo 16:09 varis ilmestyi pesälle, emoja vieläkään näkynyt, varia nappasi munan ja lensi pois, palasi hetken kuluttua ja sama homma kuten kävi myös kolmannelle munallekyllä otti päähän
  katsella ruudulla tällaista rosvousta Hesassa kykenemättä puuttua asiaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.