Iida 6kk tutkimuskäynnillä

Iida-tyttö, 6 kk, tuli äitinsä Hannan kanssa jo toiselle tutkimuskäynnilleen, ensimmäinen oli hänen ollessaan 3 kk. Iida hymyili veikeästi tutkimushuoneeseen tullessaan huolimatta syksyisestä vesisateesta ja vaikka oli hetkeä aiemmin ollut verinäytteenotossa. Iida oli kuitenkin ollut tosi reipas näytettä otettaessa, oli vaan harmittanut, kun käsivarresta pidettiin kiinni näytteenoton ajan, eikä päässyt vapaasti heilumaan.
Iida katseli turvaistuimestaan, kun äiti Hanna täytti kyselykaavakkeita ja kun äidiltä mitattiin verenpaine ja kehonkoostumus. Välillä piti kuitenkin viskata lelu lattialle, että saisi itsekin huomiota!

Hanna kertoi, että on ollut mielenkiintoista olla mukana tutkimuksessa. Varsinkin 3-päivän ruokapäiväkirjasta saamansa palautteen hän on kokenut hyödylliseksi, koska silloin tulee kiinnitettyä huomiota omaan syömiseensä. ”Täytän ruokapäiväkirjan aina totuudenmukaisesti, jotta tiedän, että saamani iidapalaute on oikea eikä kaunisteltu”, Hanna sanoo. Tutkimuskapseleiden syömisen Hanna koki aluksi vaikeaksi, koska hän ei normaalisti syö mitään tabletteja. ”Mutta loppujen lopuksi kapseleiden syömisaika meni yllättävän nopeasti ja nythän jo lopetankin niiden ottamisen!”, hän toteaa. Tutkimukseen kuuluvia kapseleita syödään koko raskausaika ja vauvan syntymän jälkeen siihen saakka, kun vauva täyttää 6 kk.

Seuraavan kerran tavatessamme Iida on jo 1-vuotias. Iida lähti reippaana takaisin sateeseen kainalossaan käynniltä saamansa ihkauusi pehmopupu, vaaleanpunainen tietysti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *