Leena ja Aada 2v-käynti

Leena ja Aada, 2v, saapuivat viimeiselle Raskausdiabetes ja Ravinto-tutkimuskäynnilleen aurinkoisesti hymyillen! Olihan tämä Aadalle jo neljäs käynti, vaikka hän tuskin muistaa edellisiä käyntejään, jotka olivat 3 kk, 6 kk ja 1 vuoden iässä. Lisäksi Leenalla oli jo raskausaikana ollut kaksi tutkimuskäyntiä. Aada ei arkaillut ollenkaan, vaan tutki mielenkiinnolla tutkimushuoneen leikkejä sillä aikaa, kun äiti vastaili tutkimushoitajan kysymyksiin. Myös verinäytteenotto laboratoriossa oli sujunut hyvin.

Aadan verinäytteestä määritetään allergiapaketti, josta he saavat tulokset kotiin. Myös Aadan 3-päivän ruokapäiväkirjasta perhe saa palautteen kotiin, ja jo käynnillä Leena sai palautetta Aadan syömän ruuan laadusta.

Kun tuli äidin kehonkoostumusmittauksen aika, niin Aada katseli sitä uteliaana ja alkoi riisua vaatteitaan, jotta myös hän pääsisi mitattavaksi. Ja pääsihän Aada kehonkoostumuslaitteiseen istumaan! Hän malttoi hienosti istua paikoillaan koko mittauksen ajan!

picture1
Aada kehonkoostumusta mittaavassa laitteessa

Leena kertoi, että tutkimuksessa mukanaolo on ollut mukavaa ja varsinkin lapsen allergiatestit 1- ja 2-vuotiaana ovat olleet hyödyllisiä. ”Ruokapäiväkirjojen täyttäminen on välillä tuntunut työläältä, mutta niistä saatu palaute on avannut silmiä esimerkiksi suolan käytön suhteen”, Leena summasi. ”Ja omia kehonkoostumustuloksia on ollut mielenkiintoista seurata”, hän naurahti.

Aada osallistuu vielä osallistua neurologisiin ja motorisiin kehitystesteihin, jotka kertovat mm. hänen kielellisestä ja fyysisestä kehityksestään verrattuna muihin saman ikäisiin lapsiin.

Lopuksi ISO KIITOS Leenalle ja Aadalle mukana olosta ja kaikkea hyvää jatkossa!

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *