Mette 1v tutkimuskäynnillä

Reipas Mette-tyttönen, 1v, ja äiti Katja saapuivat Raskausdiabetes ja Ravinto-tutkimuskäynnille Tyksiin kirkkaana tammikuun aamuna. Tämä olikin Mettelle jo kolmas tutkimuskäynti. Edelliset käynnit olivat hänen ollessaan 3kk ja 6kk vanha. Nyt Mette alkoi heti uteliaana tutkia tutkimushuoneessa olevia leikkikaluja ja kirjoja. Isosisko Miina, 2v, oli jäänyt mummin luokse leikkimään.

Katja täytti tutkimuksen kyselykaavakkeita ja hänen verenpaineensa ja kehonkoostumuksensa mitattiin. ”Tutkimuksessa mukana olo on ollut mielenkiintoista”, Katja kertoi. ”Olen saanut paljon ylimääräistä tietoa omasta ja lapsen terveydestä,” hän iloitsi. Tällä kertaa, samoin kuin 2-vuotiskäynnillä, Metten verinäytteestä analysoidaan allergiapaketti, josta perhe saa tulokset kotiin. Tosin Mette on ollut terve, eikä mitään allergiaan viittaavaa ole ilmennyt tähän mennessä.

Kuvassa Mette 1v, Miina 2v ja äiti Katja.

Heidän seuraava käyntinsä on Metten täyttäessä 2 vuotta. Silloin Mette osallistuu myös psykologin ja fysioterapeutin tekemiin kehitystesteihin, jotka kertovat mm. hänen kielellisestä ja fyysisestä kehityksestään verrattuna muihin saman ikäisiin lapsiin.

”Olen tykännyt olla mukana tutkimuksessa! Käyntejä ei ole liikaa, niille ehtii hyvin tulla”, sanoo Katja iloisesti lähtiessään. ”Hei, hei, ensi kertaan!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *