Raskausdiabetes ja Ravinto -tutkimuksen ensimmäinen 1-vuotias tutkimuskäynnillä

Maskulainen Satu oli ensimmäinen osallistuja Raskausdiabetes ja Ravinto –tutkimuksessa. Nyt hänen suloinen Alma-tyttönsä, 1 v, on tutkimuksen ensimmäinen 1-vuotias osallistuja!

Alma on tutkimuksemme ensimmäinen 1-vuotias osallistuja! Tässä yhdessä Satu-äidin kanssa
Alma on tutkimuksemme ensimmäinen 1-vuotias osallistuja! Tässä yhdessä Satu-äidin kanssa

Alma tuli käynnille yhdessä äitinsä ja isoveljen Hugon kanssa. Hugo on jo 3-vuotias. Aluksi hieman varovaisesti ympärilleen katsellut Alma oli pian isoveljen tuolin alla leikkimässä mökkiä. Sekä Almasta että äidistä oli hetkeä aiemmin otettu verinäytteet. Alman verinäytteestä tutkitaan mm. allergiavasta-aineita ja äidin verinäytteestä paastoverensokeri ja –insuliiniarvot, joista he saavat tulokset kotiin. Satu saa palautteen kotiin myös täyttämästään kolmen päivän ruokapäiväkirjasta.
Käynnillä kyseltiin Alman ruokailusta ja terveydentilasta. ”Almalla ei ole ilmennyt mitään allergioita ja muutenkin hän on ollut terve”, Satu kertoo. ”Hän syö hyvällä ruokahalulla samaa ruokaa kuin muukin perhe”.

Alma antaa krokotiilille vauhtia, mukana myös veli Hugo, 3 v.
Alma antaa krokotiilille vauhtia, mukana myös veli Hugo, 3 v.

Satu kertoi, että tutkimukseen osallistumisen myötä hän sai kipinän liikkumiseen ja paremman ruokavalion noudattamiseen. ”Kun olen saanut palautetta sekä ruokapäiväkirjoista että kehonkoostumusmittauksista, niin se on innostanut parantamaan tuloksia. Ja kun tulokset ovat menneet parempaan suuntaan, niin se kannustaa jatkamaan”, Satu summaa. Hyvä juttu, sillä kehonkoostumusmittaus tehdään myös heidän viimeisellä tutkimuskäynnillään, joka on Alman täyttäessä 2 vuotta.
Käynnin jälkeen Sadun, Alman ja Hugon iloinen porukka suuntasi mamman luokse lounaalle. ”Hei, hei seuraavaan kertaan” huikattiin ovelta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *