Tutkimustyötä harjoittelijana

Raskausdiabetes ja ravinto – tutkimusryhmässä on kesän alusta alkaen ollut mukana harjoittelija, joka kertoo seuraavassa jutussa hieman työstään:

Hei! Olen Ella ja opiskelen Biolääketieteen koulutusohjelmassa Turun Yliopistossa. Aloitin kesäkuussa kesäharjoittelijana Raskausdiabetes ja ravinto – tutkimusryhmässä. Monet käytännön asiat olivat tuttuja jo entuudestaan, koska olen opiskelujeni ohessa tehnyt ruokapäiväkirjalaskentaa ja tutkimuskäyntejä samassa tutkimuksessa. Nyt sain kuitenkin enemmän vastuuta, koska muut ryhmäläiset lähtivät vuorollaan kesälomille.

On ollut mukavaa päästä näkemään, miten tiedettä käytännössä tehdään, sillä opintojen aikana se on tuntunut melko kaukaiselta. Olen tykännyt varsinkin tutkimuskäynneistä, joiden aikana olen päässyt tutustumaan moniin osallistujiimme, jotka ovat eri vaiheissa raskauttaan tai jo synnyttäneitä. Erityisesti suloisia vauvoja ja isompiakin lapsia on mukava nähdä käynneillä. Olen huomannut, että ihmisten parissa työskentely on palkitsevampaa, kuin tavallinen laboratoriotyö, jollaiseksi tutkimuksen tekeminen usein mielletään.

Käyntien lisäksi olen kesän aikana laskenut ravinnonsaantia osallistujien ruokapäiväkirjoista, tallentanut kyselylomakkeiden tietoja sekä tehnyt palautteita verikokeista. Käynneillä tekemäni kehonkoostumuksen mittaaminen on ollut mielenkiintoista, sillä kehon koostumuksessa tapahtuu paljon muutoksia varsinkin raskauden aikana. Saan tutkimuksesta myös materiaalia omaa pro gradua-tutkielmaani varten, joten harjoittelu on ollut hyödyllistä myös siinä mielessä. Nyt syksyn tullen jatkankin pro gradu-tutkielmani tekemistä, joten minuun saattaa edelleen törmätä tutkimuskäynneillä.

Kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen mukaani tarttui paljon uutta tietoa ja osaamista tulevaisuutta varten. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

Terveisin Ella

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *