Johanna ja Laura, 3kk, tutkimuskäynnillä

Johanna saapui kolmannelle Raskausdiabetes ja Ravinto –tutkimuskäynnilleen yhdessä Lauran, 3 kk, kanssa. Laura oli lämpimästi puettu tammikuun vesisateita (!) vastaan ja lämpimän haalarin alta paljastuikin hyväntuulinen pikkuneiti, joka tarkkana katseli ympärilleen tutkimushuoneessa.

Johanna toi tutkimusta varten mukanaan rintamaitonäytteensä, mutta täysimet2702yksestä nauttivan Lauran kakkanäyte oli vielä saamatta. Näyte saatiin kuitenkin tutkimuskäynnin aikana, kiitos siitä!
Alun perin Johanna kuuli tutkimuksesta ensimmäisellä neuvolakäynnillään ja soitettuaan tutkimuskoordinaattorille päätti lähteä mukaan. ”Minusta on mukavaa olla mukana tutkimuksessa ja tämä myös motivoi pitämään parempaa huolta itsestäni. Palautteet verinäytteistä ja ruokapäiväkirjoista ovat hyödyllisiä”, miettii Johanna. Hän on jo saanut palautteet molemmista ensimmäiseltä ja toiselta tutkimuskäynniltään, jotka olivat hänen alku- ja loppuraskaudessaan. ”Tutkimuksessa mukanaolo ei ole tuntunut vaivalloiselta, päinvastoin on mielenkiintoista seurata esim. oman kehonkoostumuksensa muuttumista raskauden ja imetyksen aikana”, Johanna summaa. Tutkimuskäynneillä mitataan äidin kehonkoostumus ns. BodPod-laitteella, joka on täysin turvallinen myös raskauden aikana.
Kiitoksena käynnistä Laura sai kotiin vietäväksi pehmoisen pupujussin! Nähdään uudestaan kolmen kuukauden päästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *