Tutkimukseen osallistuvan Susannan haastattelu

Paimiolainen Susanna, 32v, huomasi Raskausdiabetes ja Ravinto –tutkimuksesta kertovan julisteen odotellessaan pääsyä ultraäänitutkimukseen. Sen innoittamana hän soitti tutkimuksen puhelinnumeroon ja lähti mukaan tutkimukseen. ”Oma ja lapsen terveys tietenkin kiinnostaa ja tämän tutkimuksen myötä saan enemmän tietoa sekä itseni että tulevan lapseni hyvinvoinnista”, Susanna kertoo. ”Lisäksi miehen puolen suvussa on esiintynyt diabetestä, ja siten lapsella on hieman kohonnut diabetesriski ja sekin vaikutti päätökseeni lähteä mukaan”, hän lisää.

Nyt ensimmäisellä tutkimuskäynnillä Susannalta mitattiin verenpaine ja kehonkoostumus. Hän myös täytti kyselylomakkeita koskien mm. syömiskäyttäytymistään ja liikkumistaan. Käynnille hän toi tullessaan täyttämänsä 3-päivän ruokapäiväkirjan, josta hän saa kirjallisen palautteen kotiin. Samoin käynnin yhteydessä otetusta verinäytteestä Susanna saa tulokset kotiin parin viikon sisällä. Niistä selviävät hänen paastoverensokeri- ja –insuliiniarvonsa sekä ns. pitkäaikaissokeriarvo.

Kotiin viemisinä Susanna sai tutkimuskapselit ja purkin D-vitamiineja. Aiemmin Susanna on syönyt maitohappobakteereja vain satunnaisesti esim. antibioottikuurien yhteydessä, mutta öljykapseleita vähän säännöllisemmin. Nyt tutkimuksen aikana hän syö vain tutkimuksesta saamiaan kapseleita. ”Jos omalla osallistumisellani voin edistää odottavien äitien ja lasten terveyttä, niin teen sen mielelläni”, Susanna sanoo lähtiessään. Seuraavaan käyntiin mennessä Susanna onkin jo aloittanut äitiyslomansa ja varmaan kertonut kotona touhuaville Elmerille 5v ja Siirille 2v uudesta pikkuveikasta tai –siskosta =).

 

puput, pienennetty

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *