Tutkimusryhmän terveiset!

Kesä alkaa olla takanapäin ja pirteät syyspäivät tekevät tuloaan! Kiitos ahkeran kesäharjoittelijamme tutkimuskäynnit pyörivät täysillä myös kesällä. Ja nyt on koko tutkimusryhmäkin palannut lomilta työn touhuun!

Raskausdiabetes ja Ravinto –tutkimus alkoi syksyllä 2013 ja otamme edelleen uusia osallistujia mukaan. Ihania vauvoja on syntynyt tutkimuksen aikana ja käynyt ihastuttamassa meitä tutkimuskäynneillä! Käynniltä mukaan saatu pupu on ollut tosi mieluisa lahja. Toivottavasti siitä jää meistä ja tutkimuksesta mukava muisto koko perheelle!

Myös tutkimuksen tieteellinen osuus on hyvässä vauhdissa. Tutkimusryhmässä on mukana väitöskirjatutkijoita sekä kokeneempia tutkijatohtoreita ja mukaan on liittynyt myös pro gradu-työn tekijä. He työstävät saatuja tuloksia tieteellisiksi artikkeleiksi, jotka julkaistaan alan lehdissä. Tavoitteena on soveltaa saatuja tuloksia aikanaan käytäntöön eli kun saadaan selville, että voidaanko raskauden ja imetyksen aikaisella ravitsemuksella vaikuttaa suotuisasti äidin ja lapsen terveyteen sekä pienentää raskausdiabeteksen puhkeamisen riskiä ja sairauteen liittyviä haittoja, niin tulokset vaikuttavat mahdollisesti myös vallitseviin ravitsemussuosituksiin.

Otamme edelleen mukaan uusia osallistujia! Mikäli olet kiinnostunut tutkimuksesta, niin ota yhteyttä alla olevalla sähköpostilla tai soita meille. Ja jos tiedät jonkun, jota asia voisi kiinnostaa, niin vinkkaa meistä =).

Kiitos kaikille jo mukana oleville äideille ja vauvoille!

 

Tutkimuksesta saa lisätietoa:

nettisivut: www.utu.fi/raskaustutkimus

puh: 050-4004 903 (klo 8-16)
email: raskausdiabetesjaravinto@utu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *