Tutkittavan haastattelu

Keväisenä maaliskuun aamuna saapuivat viimeiselle Raskausdiabetes ja Ravinto-tutkimuskäynnilleen Satu ja Alma, 2v, Maskusta.  Alma asteli hieman arkaillen sisälle tutkimushuoneeseen, sillä viime käynnistä olikin jo vierähtänyt kokonainen vuosi. Tähän mennessä Almalla oli takana kolme yhteistä tutkimuskäyntiä: 3 kk, 6 kk ja 1 vuoden iässä ja Sadulla kaksi raskaudenaikaista käyntiä. Almasta olikin kasvanut suloinen ja määrätietoinen pikku neiti! Verinäytteenotto laboratoriossa oli sujunut hyvin ja pieni itku unohtunut, kun Alma oli saanut valita itselleen pienen muovisen karhun lohdutukseksi, Alman mielieläimen! Alman verinäytteestä määritetään allergiapaketti, josta he saavat tulokset kotiin. Myös  Alman 3-päivän ruokapäiväkirjasta perhe saa palautteen  kotiin, ja jo käynnillä Satu sai palautetta Alman syömän ruuan laadusta.

Kun Satu-äiti istuutui mitattavaksi kehonkoostumusta mittaavaan laitteeseen, niin Alma katseli sitä mietteliäänä. Myös lapsen kehonkoostumus on tarkoitus mitata samalla laitteella niin, että laitteeseen asennetaan erityinen istuin lasta varten ja lapsi saa katsella mittauksen aikana lastenohjelmaa. Mittaus tuntui kuitenkin Almasta pelottavalta, joten sitä ei tehty.  Alma osallistui vielä neurologisiin ja motorisiin kehitystesteihin, jotka kertovat mm. hänen kielellisestä ja fyysisestä kehityksestään verrattuna muihin saman ikäisiin lapsiin.

”On ollut mielenkiintoista olla mukana tutkimuksessa!”, Satu kertoi.  ”Verinäytteistä, kehonkoostumuksesta ja ruokapäiväkirjoista on saanut palautteen itselle, ja varsinkin ruokapäiväkirjan pitäminen on saanut itseni syömään järkevämmin ”, hän lisää. Hyvästien aikana Satu sanoo hymyillen: ”Jos saisin uudelleen valita, niin lähtisin tietenkin uudelleen mukaan ja suosittelen muillekin osallistumaan!”

Alma_2v

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *