Tutkittavan haastattelu

Päivi1

Oli kaunis ja kuulas syyspäivä, kun iloinen Staffan, 1v, tuli tutkimuskäynnille yhdessä äitinsä Katrin kanssa. Heti kohta sisääntulon jälkeen Staffan hymyili leveästi ja alkoi tutustua tutkimushuoneeseen. Tämä oli Staffanille jo kolmas käynti Raskausdiabetes ja Ravinto-tutkimuksessa. Aiemmat käynnit olivat olleet hänen ollessaan 3kk ja 6kk vanha. Äidille tämä oli viides käynti, sillä hän kävi tutkimuskäynnillä kaksi kertaa jo raskausaikana. Toisella käyntikerralla tehdyssä ultraäänimittauksessa Katri sai vauvan painoarvion ja veikkauksen lapsen sukupuolesta. ”Tutkimuksessa saatu ultraäänimittaus oli yksi kimmoke lähteä mukaan tutkimukseen”, Katri muistelee nyt. ”Toki myös suvussa esiintyvät diabetes-tapaukset mietityttivät ja tuntui hyvältä, kun tutkimukseen osallistumisen myötä sain enemmän tietoa omasta terveydestäni ja ravitsemuksestani”.

Utelias ja hyvin energinen Staffan ehti käynnin aikana leikkiä monilla tutkimushuoneen leikkikaluilla. Myös värityskirja sai uudet hienot sivut! Hieman ihmeissään hän katseli, kun äiti meni istumaan kehonkoostumusta mittaavaan kapseliin, mutta keskittyi taas pian omiin leikkeihinsä.

Vielä on yksi käynti jäljellä ja sen on Staffanin täyttäessä 2vuotta. ”On ollut mukava tulla käynneille. Ja omien kehonkoostumustulosten seuraaminen on ollut kiinnostavaa”, Katri summaa. Vielä lastenruokapaketti kainaloon ja vilkutukset, niin nähdään vuoden päästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *