Maria ensimmäisellä tutkimuskäynnillään

Naantalilainen Maria, 30v, sai tietää Raskausdiabetes ja Ravinto –tutkimuksesta facebookin kautta. ”Innostuin osallistumaan, koska minusta tällaisen tutkimuksen tekeminen on tärkeää ja myös siksi, että saan tutkimuksen myötä mahdollisuuden ultraäänitutkimukseen ja lapsen painoarvioon loppuraskaudessani”, hän toteaa. ”Isällänii on tyypin 2-diabetes, ja sitä myötä itselläni on sukurasitetta diabeteksen puhkeamiseen, joten myös tämä vaikutti päätökseeni osallistua”, Maria lisää.
”Odotan mielenkiinnolla tutkimuksen tuloksia eli, että onko maitohappobakteerien ja/tai kalaöljyn syömisellä vaikutusta raskausdiabeteksen puhkeamiseen tai syntyvän lapsen allergiataipumukseen”, sanoo Maria. Asiasta ei ole vielä varmuutta, joten sitä täytyy tutkia. ”Lisäbonuksen saan itselleni, jos tutkimustuotteilla on todella vaikutusta raskausdiabetekseen ja jopa painooni”, hän iloitsee. Tutkimuksen lopullisia tuloksia saa vielä odotella, sillä aineiston valmistuminen ja tulosten analysointi ja julkaiseminen vie vielä useamman vuoden. Maria saa kuitenkin tutkimuksen myötä normaalien neuvolaseurontojen lisäksi runsaasti lisätietoa omasta terveydestään.

Tällä ensimmäisellä käynnillään Maria täytti kyselylomakkeita koskien mm. syömiskäyttäytymistään ja ruuankäyttöään. Lisäksi mitattiin hänen verenpaineensa ja kehonkoostumuksensa. Samat mittaukset toistetaan myös tulevilla käynneillä ja seurataan arvojen mahdollista muuttumista. Käynniltä Maria sai mukaansa tutkimustuotteet ja myös D-vitamiinitabletit ilmaiseksi. D-vitamiinia suositellaan käytettäväksi koko raskauden ja imetyksen ajan valmisteena täydentämään ravinnosta saatavaa D-vitamiinia. ”Hei seuraavaan kertaan! Silloin on se ultraäänimittaus!”, huikkasi Maria lähtiessään kotiin päin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *