Tutkimuksen 1. vauva 1:llä tutkimuskäynnillään

Tutkimuksessa 1. syntynyt vauva, Alma 3 kk, kävi 1:llä tutkimuskäynnillään äitinsä Sadun kanssa. Alma saapui käynnille hieman totisena, sillä hänellä oli meneillään näytteen tuottaminen tutkimusta varten. Vaipoista saatiinkin kerättyä tuore kakkanäyte näyteputkeen. Kun housuissa oli taas kuiva puhdas vaippa, niin johan hymykin irtosi!

Kuva0000
Alman äiti Satu oli ensimmäinen Raskausdiabetes ja ravinto –tutkimuksessa aloittanut äiti. Tämä oli hänen kolmas tutkimuskäyntinsä, aiemmat käynnit olivat raskauden aikana ennen Alman syntymää. Nyt Sadulla oli mukana oma rintamaitonäytteensä ja ruokapäiväkirja, johon hän oli merkinnyt syömänsä ruuat ja juomat kolmen päivän ajalta. ”Kun kirjaa kaiken mitä laittaa suuhunsa, niin se paljastaa miten usein tulee naposteltua kaikenlaista ihan huomaamattaan. Muutenkin on kiinnostavaa nähdä päiväkirjasta saadusta palautteesta syökö ollenkaan niin kuin pitäisi”, Satu kertoo.
Myös Sadun kehonkoostumus mitattiin käynnillä. ”Tykkään kehonkoostumusmittauksesta, koska saan siitä sellaista tietoa kehostani, mitä en voi muualta saada”, iloitsee Satu.
Käynti on pian ohi ja Alma lähtee kotiin, jossa hänen 2-vuotias isoveljensä jo odottelee siskoa leikkikaverikseen. Seuraavan kerran nähdään, kun Alma on täyttänyt 6 kk.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *