Uutinen lapsen ruokatottumuksista

Ruokatieto Yhdistyksen nettisivut uutisoi Helsingin Yliopistossa käynnissä olevasta lasten ruokatottumuksiin liittyvästä tutkimuksesta. Jutussa haastatellaan yliopiston tutkija Leena Valtaa, joka kertoo mielenkiintoisia havaintoja lapsen makumieltymyksistä sekä tunnesyömisestä. Artikkeli valaisee hyvin kuinka mm. lapsen matkiminen ja sosiaalinen ympäristö vaikuttavat ruokatottumuksiin ja kuinka näitä tekijöitä hyödynnetään lapsille suunnattujen tuotteiden markkinoinnissa: satuhahmot ja supermiehet ovat varmaankin kaikille tuttuja hahmoja lastenruoka mainoksissa.
Tutkijan mukaan lapsen ruokavalintoihin vaikuttaa lopulta ruuan tuoksu, maku ja tunne sekä ruuan käyttövalmius. Makumieltymyksien syntyyn vaikuttaa artikkelin mukaan toistot ja tuttuus. Syntyneet mieltymykset ovat verrattain pysyviä. Erityisesti äidillä on vaikutusta uusien ruokien pelon voittamiseen, mutta makukokemukset ovat kuitenkin yksilöllisiä ja osittain myös perinnöllisiä. Lapsena monipuolinen ruoka-ainevalikoima ja toistot edistävät uusiin ruokiin tottumista myös aikuisiällä, kertoo tutkija Valta artikkelissa.
Lue koko juttu linkistä: http://www.ruokatieto.fi/uutiset/lapsena-opitut-ruokatottumukset-vaikuttavat-terveyteen-aikuisiassa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *