Terveisiä Jyväskylästä / Greetings from Jyväskylä

Jani Sinokki

Suomen akatemian rahoittama projekti Consciousness and the Conscious Subject in Early Modern Philosophy ja sen vetäjä Vili Lähteenmäki järjestivät 30–31.1.2014 seminaarin ”Metaphysics and the Mind – Early Modern Views” Jyväskylän yliopistolla.

Oppiainettamme seminaarissa edusti allekirjoittanut esitelmällä ”Descartes on Ideas”. Turun ja Jyväskylän lisäksi esitelmiä kuultiin Helsingin ja Uppsalan yliopistojen sekä Berliinin Humboldt-yliopiston edustajilta.

Kaksipäiväisen seminaarin aikana kuultiin esitelmiä keskittyen uuden ajan alun mielen metafysiikkaan. Esitysten aiheet vaihtelivat ideoiden roolista substanssikäsityksiin, ja uuden ajan alun filosofeista käsiteltiin rationalisteja Descartesia, Leibnizia ja Spinozaa sekä empiristeistä Berkeleytä, Humea ja Condillac’ta.

Turku kiittää ja kumartaa loistavasta seminaarista!

Vili Lähteenmäki  (Jyväskylä) and Chrisatian Barth (Berlin) on "Descartes and Knowledge of the Self"
Vili Lähteenmäki (Jyväskylä) and Christian Barth (Berlin) on “Descartes and Knowledge of the Self”

IMG_20140130_184110

Consciousness and the Conscious Subject in Early Modern Philosophy, an Academy of Finland postdoctoral project of Vili Lähteenmäki, organized a workshop “Metaphysics and the Mind – Early Modern Views” in University of Jyväskylä January 30th–31st 2014.

Turku Phil Department was represented by yours truly (with a paper “Descartes on Ideas”). In addition to Jyväskylä and Turku, papers were invited from Universities of Helsinki and Uppsala, and Hulboldt University of Berlin.

Thanks for a fantastic seminar on behalf of Turku!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *