Kulttuurihistorian juhlavuoden videoissa on katsojan huomio voinut kiinnittyä hienojan haastateltaviemme lisäksi myös kauniiseen taustaan. Videot on pääosin kuvattu Arcanumissa, eli kulttuurihistoriankin oppiaineen uusissa tiloissa: tarkemmin sanottuna Arcanumin kauniissa ja valoisassa neuvotteluhuoneessa. Siellä varsinaisena katseenvangitsijana toimii Heikki Marilan teos Kukat XIII (2009), jonka edessä juhlahaastattelut on kuvattu. Eihän näin kauniin teoksen edessä voi tulla kuin kauniita videoita, vai mitä?

Marilan teoksen lisäksi kaksikerroksisessa neuvotteluhuoneessa ihastuttavat myös valo, puinen neuvottelupöytä, kauniit valaisimet sekä loputtomat, korkeat kirjahyllyt täynnä historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen opinnäytetöitä. Näiltä hyllyiltä löytyvät siis myös esimerkiksi kaikki kulttuurihistoriankin gradut!

Kulttuurihistorian seuran blogissa on vastikään ilmestynyt teksti, jossa Heta Lähdesmäki kertoo oppiaineen muutosta ja sopeutumisesta Sirkkalan kasarmilta Arcanumiin keskellä pahinta korona-aikaa.