Merivartijoiden asema

Porin piiritullikamarin merivartijat ovat käyttäneet Säppiä vartiopaikkanaan 1970-luvulta lähtien tarkkaillessaan Porin satamaan suuntautuvaa liikennettä. Säppi on myös toiminut taukopaikkana partiomatkoilla. Aikaisemmin meriliikenteen valvonnasta vastasivat Säpissä luotsit. Säpin eteläpuolella avautuu suojainen Luvian saaristo, joka on menneinä aikoina tarjonnut lukuisia valvomattomia rantautumispaikkoja salakuljettajille.

Pirtulaiva Omar. Kustaa Yrjäsen Rauman Merimuseolle lahjoittama valokuva. ELNA (ex pirtulaiva OMAR) on rikoksentekovälineenä takavarikoitu valtiolle ja arvatenkin sitten myyty Kustaa Yrjäselle. Alus on apukoneella varustettu kuunari, rekisteröity ennen Tanskassa nimellä Omar. Rauman alusrekisterissä nimellä Elna 1937-1954.

Pirtulaiva Omar. Kustaa Yrjäsen Rauman Merimuseolle lahjoittama valokuva.
ELNA (ex pirtulaiva OMAR) on rikoksentekovälineenä takavarikoitu valtiolle ja arvatenkin sitten myyty Kustaa Yrjäselle. Alus on apukoneella varustettu kuunari, rekisteröity ennen Tanskassa nimellä Omar. Rauman alusrekisterissä nimellä Elna 1937-1954.